onsdag 30 mars 2011

Styrstång på plats

Det här är en del i bygget som har gett mig mycket bryderi. Jag har beställt den två gånger och fått fel levererad båda gångerna. Den första jag fick var en delad och ledad sak som jag inte på något sätt lyckades klura ut hur den skulle sitta. Kanske att den hade passat på en högerstyrd bil. Den andra jag fick var Westfields vanliga raka ICKE kollapsbara styrstång. Roadster Bil lovade mig i ett antal veckor att jag skulle få en retursedel på den men det kom ingen. Till slut tröttnade jag och skickade den iallafall. Samma dag så upptäckte jag att de hade gått i konkurs. Som tur var fick jag åtminstone styrstången i retur, så nu fick komma på en egen lösning.

Den första stången jag fick hade jag låtit bli att skicka tillbaka som tur var. Den hade ju delar jag kunde använda. Det märkliga är att den raka styrstången inte heller passade, det var visst ett grenrör i vägen.

Den färdiga stången blev delad och ledad med ett stödlager. Nu hoppas jag bara att SFRO godkänner min konstruktionen för jag har beställt tid för besiktning.

Eftersom stången blev ledad så behövdes ett stödlager. Jag fäste det direkt framför motorkudden. För att fäste den enkelt så satte jag popnuts i plattan.





Popnuts sticker ju upp lite grann så jag gjorde ett mellanlägg för att få en jämn anläggningsyta.






Så här blev stödlagret. I ringen i ovankant sitter ett teflonlager. Ringen och lagret tog jag från stödet jag fick till det första felaktiga styrstången. Röret kommer från ett gammalt räcke jag hittade på jobbet och foten är från vinkeljärnet jag använde till att låsa fast svänghjulet.

Den är tillfälligt målad i röd grundfärg inför SFRO1 besiktningen.






Så här ser monteringen ut från sidan. Jag fick placera stången ganska högt och med ett par vinklar för att slangen till vattenpumpen ska få plats.





Så här ser det ut ovanifrån.















Den kollapsbara delen kommer från en Volvo 740 rattstång och är av aluminium.

söndag 27 mars 2011

Klammer

Att man aldrig kan vara nöjd.


Jag har inte varit nöjd med bromsrörsclipsen från biltema. De har inte riktigt hållit fast rören som de skulle. I stället för att vara onöjd så fick jag svinga mutternittången en stund till. Jag håller för fullt på med att byta ut samtliga clips till gummiklädd klammer.